Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Δίσκος συμπλέκτη για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Δίσκος συμπλέκτη για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Δίσκος συμπλέκτη για φορτηγά
  • Αγοράστε Δίσκος συμπλέκτη φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Δίσκος συμπλέκτη για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Δίσκος συμπλέκτη για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Δίσκος συμπλέκτη για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Δίσκος συμπλέκτη για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Δίσκος συμπλέκτη μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Δίσκος συμπλέκτη σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

O δίσκος συμπλέκτη για φορτηγά κινείται κατά μήκος του άξονα εισόδου του κιβωτίου της μετάδοσης και συμβάλλει στη διαδικασία αποσυμπλοκής της μετάδοσης από τον κινητήρα. Στην ουσία, έχει ενεργό συμμετοχή σχεδόν καθ’ όλες τις φάσεις ελέγχου του φορτηγού: όταν παίρνει μπρος, όταν αλλάζουν οι ταχύτητες και όταν φρενάρει. Έτσι, αποτελεί ένα αναγκαίο τμήμα του συστήματος, αφού παρέχει προστασία στα τμήματα της μετάδοσης από την υπερβολική δυναμική καταπόνηση. Φτιάχνεται από μέταλλο και επικαλύπτεται με υλικό τριβής.

Είδη δίσκων συμπλέκτη για φορτηγά

Οι κατάλογοι των κατασκευαστών περιλαμβάνουν τα παρακάτω τμήματα:

  • πλάκα πίεσης.
  • δίσκος συμπλέκτη.
  • ενδιάμεση πλάκα.

Το τρίτο τμήμα χρησιμεύει στο σύστημα διπλής πλάκας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για υψηλές ροπές στρέψης. Τα τμήματα μπορεί να διαθέτουν διάφορα σχέδια, μεγέθη, μεθόδους τοποθέτησης και άλλες παραμέτρους.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Το προϊόν αυτό ενδέχεται να λειτουργεί ορθά αγγίζοντας από 80.000 χιλιόμετρα έως και 150.000 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Ο κύκλος ζωής του έχει να κάνει με το προσωπικό οδηγικό στυλ, το βάρος του μεταφερόμενου φορτίου και την κατάσταση του οδικού δικτύου στο οποίο οδηγείται το όχημα.

Το συγκεκριμένο τμήμα, συνήθως, χαλάει λόγω της τριβής και σπανιότερα, εξαιτίας του σπασίματος του ελατηρίου του. Αυτό ενδέχεται να οφείλεται στη λανθασμένη ή την ιδιαίτερα συχνή χρήση του αντίστοιχου πεταλιού, γεγονός που επιφέρει τη φθορά των πλαϊνών μερών του τμήματος. Κάτι τέτοιο προκύπτει συχνά, π.χ. σε περίπτωση που το όχημα λειτουργεί με χαμηλή στάθμη στα υγρά των φρένων. Εκτός από αυτό, το συγκεκριμένο τμήμα ενδέχεται να υποστεί παραμόρφωση εξαιτίας τυχόν εσφαλμένης τοποθέτησης.

Πώς θα εντοπίστε τυχόν βλάβες

Τυχόν βλάβη του τμήματος υποδεικνύεται από δυσλειτουργίες του συμπλέκτη: μικρά κολλήματα, μη επιστροφή του πεταλιού στην αρχική του θέση, κ.λπ. Επίσης, αιτίες ελέγχου της μονάδας μπορεί να είναι οι έντονοι κραδασμούς, ο εξωτερικός θόρυβος, το πατινάρισμα στις ανηφοριές και η ανεπαρκής επιτάχυνση στις υψηλές στροφές του κινητήρα.

Όπως και στο δίσκο του συμπλέκτη των επιβατικών αυτοκινήτων, μπορεί κάποιος να εντοπίσει το βαθμό φθοράς του τμήματος, κάνοντας έλεγχο της διαδρομής του πεταλιού. Το όχημα θα πρέπει να σταθμευθεί σε επίπεδο μέρος και ο κινητήρας να προθερμανθεί. Η πίεση και η απελευθέρωση του πεταλιού πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, δίνοντας προσοχή τη στιγμή που ξεκινά η μετάδοση της ροπής. Όσο γρηγορότερα γίνεται, τόσο πιο περιορισμένη είναι η φθορά του τμήματος. Σε περίπτωση μυρωδιάς καμένου, κατά τον έλεγχο, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε το δίσκο άμεσα.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορείτε να παραγγείλτε δίσκο συμπλέκτη και άλλα ανταλλακτικά φορτηγών, σε οικονομική τιμή. Παραγγέλνοντας ηλεκτρονικά, δεν θα χάσετε πολύ χρόνο, χάρη στην ιστοσελίδα μας με τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή και τους έμπειρους επαγγελματίες της υποστήριξης πελατών μας. Έχετε τη δυνατότητα να αγοράστε οτιδήποτε έχετε ανάγκη όσο γίνεται πιο φτηνά, όταν ισχύουν προσφορές στα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν. Με το AUTODOC, θα εξοικονομήστε και χρόνο και χρήματα!