Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Γεννήτρια για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Γεννήτρια για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Γεννήτρια για φορτηγά
 • Αγοράστε Γεννήτρια φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
  Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Γεννήτρια για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Γεννήτρια για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Γεννήτρια για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Γεννήτρια για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Γεννήτρια μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Γεννήτρια σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Τα δυναμό για φορτηγά μετατρέπουν τη μηχανική ενέργεια του στροφαλοφόρου σε ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτού του είδους τα τμήματα είναι αναγκαία για τη φόρτιση των μπαταριών, από τις οποίες παίρνει ενέργεια ο ηλεκτρικός εξοπλισμός των οχημάτων.

Τα είδη των δυναμό για φορτηγά

Με βάση το σχεδιασμό τους, τα τμήματα κατηγοριοποιούνται στις παρακάτω ομάδες:

 • Με καρβουνάκια. Συνήθως, χαρακτηρίζονται από μικρό μέγεθος και μικρό βάρος. Συνιστάται να αποσυναρμολογείται το τμήμα μια φορά το χρόνο, για να ελέγχεται η κατάσταση των καρβουνακιών και να αντικαθίστανται, εφόσον είναι αναγκαίο.
 • Χωρίς καρβουνάκια. Τα προτερήματά τους είναι η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητά τους. Απαιτούν συντήρηση πριν την καλοκαιρινή και τη χειμερινή περίοδο.

Τα τμήματα που παρουσιάζονται στους καταλόγους, διαφοροποιούνται επίσης και ως προς τις παρακάτω παραμέτρους:

 • Τάση. Ενδέχεται να είναι των 24 ή 28 Βολτ. Τα δυναμό αυτοκινήτου, είναι συνήθως των 12 Βολτ.
 • Ένταση ρεύματος. Ενδέχεται να φτάνει τα 55 ή τα 100 A.
 • Ισχύς και διαστάσεις. Τα φορτηγά είναι εφοδιασμένα με πιο μεγάλα και πιο βαριά δυναμό από ότι τα επιβατικά αυτοκίνητα.
 • Θέση της φτερωτής ψύξης. Ενδέχεται να είναι τοποθετημένη στον άξονα κοντά στο εμπρόσθιο καπάκι του περιβλήματος ή στο εσωτερικό του τμήματος. Στην τελευταία περίπτωση, η φτερωτή βρίσκεται μπροστά από τον δρομέα ή στο άκρο του.
 • Υλικό κατασκευής της φτερωτής. Οι κατασκευαστές, συχνά, κάνουν χρήση πλαστικού ή μετάλλου.
 • Σχεδιασμός της τροχαλίας. Ενδέχεται να είναι είτε διπλή για δυο ιμάντες, είτε μονή για ιμάντα πολυ-V.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Στις κύριες βλάβες του τμήματος περιλαμβάνονται, παραδείγματος χάρη και οι ρωγμές της τροχαλίας εξαιτίας φυσικής φθοράς ή εσφαλμένης τοποθέτησης. Αν το τμήμα διαθέτει καρβουνάκια, αυτά ενδέχεται να φθαρούν με το πέρασμα του χρόνου. Εκτός από αυτό, η υγρασία μπορεί, ορισμένες φορές, να επιφέρει βραχυκύκλωμα στη γέφυρα διόδου. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να πάτε σε κάποιο συνεργείο: οι επαγγελματίες θα αποφασίσουν αν μπορούν να αλλαχτούν μόνο τα συγκεκριμένα τμήματα ή ολόκληρο το δυναμό. Το δυναμό αλλάζεται ολόκληρο συνήθως, όταν χαλάσει η εσωτερική του περιέλιξη, γεγονός το οποίο προκύπτει εξαιτίας βραχυκυκλώματος στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος.

Πώς θα εντοπίσετε τυχόν βλάβες

Τα δυναμό των φορτηγών δεν έχουν επακριβώς καθορισμένο κύκλο ζωής. Απαιτείται ο διαγνωστικός τους έλεγχoς με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, οπότε και θα πρέπει να γίνεται από ειδικούς. Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να ελέγξτε το τμήμα με τη βοήθεια ενός βολτόμετρου. Κρατήστε τις στροφές του κινητήρα στις 3.000 σ.α.λ., ανάψτε τους υαλοκαθαριστήρες, το καλοριφέρ και τα φώτα πορείας και μετά, μετρήστε την τιμή της τάσης στους πόλους της μπαταρίας. Τυχόν απόκλιση από τη φυσιολογική τιμή, υποδεικνύει συνήθως την ανάγκη για επισκευή.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, έχετε τη δυνατότητα να αγοράστε ένα δυναμό το οποίο θα διασφαλίσει την αδιάκοπτη τροφοδοσία ρεύματος του φορτηγού σας. Κάντε την ηλεκτρονική σας παραγγελία σήμερα και θα σας αποστείλουμε άμεσα την αγορά σας. Τσεκάρετε εάν ισχύει κάποια προσφορά που να αφορά την αγορά σας. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε μεγαλύτερη οικονομία χρημάτων! Οι αγορές στο AUTODOC είναι πάντα γρήγορες και οικονομικές.