Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Τεντωτήρας για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Τεντωτήρας για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Τεντωτήρας για φορτηγά
  • Αγοράστε Τεντωτήρας φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Τεντωτήρας για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Τεντωτήρας για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Τεντωτήρας για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Τεντωτήρας για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Τεντωτήρας μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Τεντωτήρας σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Η τροχαλία τεντωτήρα (τροχαλία παρέκκλισης) χρησιμεύει στη ρύθμιση της τάνυσης του ιμάντα κίνησης του δυναμό των φορτηγών. Αποτελεί στην ουσία, ένα ρουλεμάν με πλαστικό περίβλημα στην εξωτερική του μεριά, μαζί με το στοιχείο στερέωσής του.

Είδη τροχαλιών τεντωτήρα για φορτηγά

Ανάλογα με τον τρόπο στήριξής τους:

  • Έκκεντρα. Στις συγκεκριμένες τροχαλίες, ο μηχανισμός τεντώματος ρυθμίζεται από ένα ενσωματωμένο βραχίονα με μια έκκεντρη οπή. Χρησιμεύει στη στήριξη της τροχαλίας σε έναν πείρο που είναι αναρτημένος επάνω στον κινητήρα. Η τροχαλία του τεντωτήρα ακουμπά το οπίσθιο μέρος του ιμάντα και περιστρέφεται όταν λειτουργεί ο κινητήρας. Με την περιστροφή επάνω στον άξονά του, το τμήμα αλλάζει θέση ως προς τον ιμάντα και με τον τρόπο αυτόν, εξασφαλίζεται η τάνυση.
  • Με βάση. Η βάση είναι συνδεδεμένη με τον κινητήρα μέσω βιδών και το ίδιο το τμήμα είναι στερεωμένο σφικτά επάνω σε αυτή. Η επίτευξη της τάνυσης γίνεται μέσω της μετατόπισης της βάσης ως προς τον κινητήρα.

Ανάλογα με τη μέθοδο ρύθμισης της τάνυσης:

  • Μηχανικές. Προϋποθέτουν ότι η ρύθμιση θα γίνεται χειροκίνητα. Το πλεονέκτημά τους είναι η φτηνή τους τιμή. Συνήθως, πρέπει να αλλάζονται ανά περίπου 70 χιλιάδες χιλιόμετρα κατά μέσο όρο.
  • Αυτόματες. Πρόκειται για αυτόματα ρυθμιζόμενες συσκευές, οι οποίες μπορούν να περιορίσουν το εύρος των δονήσεων απορροφώντας τους κραδασμούς. Τα συγκεκριμένα τμήματα έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Ο κύκλος ζωής τους μπορεί να αγγίξει τις 100 χιλιάδες χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Οι συγκεκριμένες συσκευές διακρίνονται σε αυτές με ελατήριο και τις υδραυλικές.
Δυσλειτουργίες και αίτια

Όπως και οι τεντωτήρες στα αυτοκίνητα, τα αντίστοιχα τμήματα των φορτηγών είναι διαρκώς εκτεθειμένα στην τριβή και συνεπώς, έχουν την τάση να παθαίνουν μηχανικές βλάβες και να χάνουν τη σωστή ευθυγράμμισή τους. Εκτός από αυτό, η επένδυσή τους από πλαστικό συχνά λιώνει και έτσι, μπλοκάρουν και σκουριάζουν τα εξαρτήματα του ρουλεμάν.

Μέσω της διείσδυσης ξένων σωματιδίων, επιταχύνεται η τριβή της επιφάνειας και η εμφάνιση βλαβών. Συνήθως, το λιώσιμο αποτελεί συνέπεια της υπερθέρμανσης των τμημάτων, ενώ το μπλοκάρισμα, η μη σωστή ευθυγράμμιση και η ελεύθερη κίνηση, αποτελούν συνέπεια εσφαλμένης τοποθέτησης.

Πώς θα εντοπίστε τυχόν βλάβες

Καθώς τυχόν βλάβη της τροχαλίας ενδέχεται να επιφέρει το σπάσιμο του ιμάντα κίνησης του δυναμό του φορτηγού, η συντήρηση της μονάδας θα πρέπει να γίνεται ανά τακτές χρονικές περιόδους. Επίσης, οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αποταθείτε άμεσα σε κάποιο συνεργείο για διαγνωστικό έλεγχο, περιλαμβάνουν τυχόν εξωτερικούς θορύβους και δονήσεις του δυναμό, τρεμόπαιγμα των προβολέων κατά τη λειτουργία του κινητήρα και αρκετά υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου όταν γίνεται χρήση των ηλεκτρικών συσκευών. Οι ειδικοί θα κάνουν οπτική αξιολόγηση της κατάστασης του μηχανισμού τεντώματος του ιμάντα.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Για να αγοράστε γρήγορα τροχαλίες τεντωτήρα του ιμάντα του δυναμό και άλλα προϊόντα για φορτηγά σε φτηνή τιμή, παρακαλούμε εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC. Εδώ, έχετε διαθέσιμο ένα φιλικό προς το χρήστη κατάλογο, στον οποίο θα μπορέστε να βρείτε οτιδήποτε έχετε ανάγκη για την επισκευή και τη συντήρηση του οχήματός σας, εντός μερικών λεπτών. Διαθέτουμε προσιτές τιμές και κάνουμε συχνά ποικίλες προσφορές. Παραγγείλτε τα ανταλλακτικά σας ηλεκτρονικά σήμερα και ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα των οικονομικών και σωστών αγορών!