Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Εξάτμιση / εξαρτήματα για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Εξάτμιση / εξαρτήματα για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Εξάτμιση / εξαρτήματα για φορτηγά
  • Αγοράστε Εξάτμιση / εξαρτήματα φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Εξάτμιση / εξαρτήματα για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Εξάτμιση / εξαρτήματα για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Εξάτμιση / εξαρτήματα για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Εξάτμιση / εξαρτήματα για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Εξάτμιση / εξαρτήματα μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Εξάτμιση / εξαρτήματα σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Οι σιγαστήρες (σιλανσιέ) για φορτηγά αποσκοπούν στη μείωση του θορύβου που αναπτύσσεται από τα καυσαέρια στην εξάτμιση. Το συγκεκριμένο τμήμα περιέχει διάφορα κανάλια, διαφράγματα και θαλάμους, τα οποία κάνουν εφικτή τη μείωση της συχνότητας των ηχητικών δονήσεων, μετατρέποντάς τες σε θερμική ενέργεια.

Είδη σιγαστήρων (σιλανσιέ) για φορτηγά

Στους καταλόγους των κατασκευαστών, περιλαμβάνονται τμήματα με διάφορες αρχές λειτουργίας:

  • Περιοριστικά. Απορροφούν τις δονήσεις χάρη στις διαμέτρους του θαλάμου και του σωλήνα εξαγωγής. Το επίπεδο θορύβου χαμηλώνει με το πέρασμα των καυσαερίων από το στενό σωλήνα της εξάτμισης σε μια κοιλότητα με μεγαλύτερο όγκο. Πρόκειται για αποτελεσματικά τμήματα που, όμως, περιορίζουν την ισχύ του κινητήρα.
  • Ανακλαστικά. Διαθέτουν ένα λαβύρινθο μέσα από τον οποίο περνούν τα αέρια και στα τοιχώματα του οποίου αντανακλάται ο ήχος συνεχώς. Καθώς συγκρούονται τα ηχητικά κύματα, αλλάζει το πλάτος τους και μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Αυτού του είδους τα τμήματα, δεν επηρεάζουν ουσιαστικά καθόλου την ισχύ του κινητήρα, όμως θερμαίνονται αρκετά όταν λειτουργούν.
  • Απορροφητικά. Τα συγκεκριμένα τμήματα είναι γεμισμένα με ηχομονωτικό υλικό από τη μέση του οποίου περνάει μια κυματοειδές σωλήνα. Διαθέτουν απλή σχεδίαση και απορροφούν ηχητικά κύματα διαφορετικών συχνοτήτων. Η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων τμημάτων χαρακτηρίζεται μάλλον μικρή.
  • Αντηχεία. Αυτού του είδους τα τμήματα διαθέτουν αρκετούς θαλάμους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σωλήνες με οπές διαφόρων μεγεθών. Μειώνουν τα επίπεδα θορύβου χωρίς να διακόπτουν τη ροή των αερίων, αλλά σε πολύ μικρό εύρος συχνοτήτων.

Τα τμήματα των οποίων γίνεται χρήση στα επαγγελματικά οχήματα είναι, κατά κανόνα, μικρότερης αποτελεσματικότητας από ό,τι οι σιγαστήρες (σιλανσιέ) των επιβατικών αυτοκινήτων και αυτό γιατί υπάρχει η ανάγκη να διατηρείται η μέγιστη ισχύς του κινητήρα.

Τα τμήματα αυτά διαφοροποιούνται, επίσης, και ως προς το υλικό κατασκευής τους:

  • Χάλυβας με επικάλυψη προστασίας (αλουμινίου, κ.ο.κ.). Έχουν φτηνή τιμή, αλλά δεν αντέχουν πολύ.
  • Ανοξείδωτο ατσάλι. Έχουν μια επιφάνεια σαν καθρέφτη που, ουσιαστικά, δεν αποτρέπει τη ροή των αερίων. Οι συγκεκριμένες συσκευές έχουν αντοχή στους αρνητικούς παράγοντες του περιβάλλοντος.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Ο κύκλος ζωής των σιγαστήρων (σιλανσιέ) φορτηγού είναι απεριόριστος. Επομένως, απαιτείται η αλλαγή τους όταν σπάσουν. Τα συγκεκριμένα τμήματα μπορεί να ξεσφίξουν λόγω διάβρωσης του μετάλλου τους, των συνεχών αλλαγών της θερμοκρασίας, του σχηματισμού επικαθίσεων στο εσωτερικό τους και τυχόν μηχανικών βλαβών. Εκτός από αυτό, μπορεί να φράξουν τα μέρη τους ή να καεί ο καταλύτης τους.

Πώς θα εντοπίσετε τυχόν βλάβες

Σε περίπτωση που τα καυσαέρια διαρρέουν από το κάτω μέρος του φορτηγού, ή που ο θόρυβος του κινητήρα είναι εντονότερος, ή που ακούγονται χτυπήματα μετάλλου από την εξάτμιση, τότε τα τμήματα της μονάδας έχουν καεί και έχουν ξεκολλήσει από το περίβλημά τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μειώνεται και η ισχύς του κινητήρα. Αν εντοπιστούν τέτοιου είδους σημάδια, το τμήμα θα πρέπει να ελεγχθεί. Εάν εντοπιστούν κηλίδες νερού κάτω από τα τμήματα του συστήματος της εξάτμισης όταν αυτά κρυώνουν, τότε έχει χαθεί η ακεραιότητά τους.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα μπορέσετε να αγοράστε σιγαστήρες (σιλανσιέ) και πλήθος άλλων ανταλλακτικών για επαγγελματικά οχήματα φθηνά και άνετα. Φτιάξαμε μια εφαρμογή για κινητά: η αποστολή της παραγγελίας σας είναι πλέον εφικτή από οπουδήποτε και κάθε στιγμή. Οι συχνές μας προσφορές περιορίζουν κι άλλο το κόστος της επισκευής και της συντήρησης του οχήματός σας. Κάντε ηλεκτρονικές αγορές από το AUTODOC και αρχίστε να εξοικονομείτε χρήματα αμέσως τώρα!