Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Αμορτισέρ για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Αμορτισέρ για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Αμορτισέρ για φορτηγά
  • Αγοράστε Αμορτισέρ φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Αμορτισέρ για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Αμορτισέρ για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Αμορτισέρ για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Αμορτισέρ για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Αμορτισέρ μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Αμορτισέρ σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Το αμορτισέρ του φορτηγού αποτελεί το βασικό τμήμα της ανάρτησης, το οποίο απορροφάει τους κραδασμούς που προκύπτουν από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Το συγκεκριμένο τμήμα διατηρεί σταθερή την κατεύθυνση του οχήματος, περιορίζει την απόσταση φρεναρίσματος και τις μειώνει τις δονήσεις του αμαξώματος.

Τα είδη των αμορτισέρ φορτηγού

Στους καταλόγους των κατασκευαστών, περιλαμβάνονται προϊόντα με ποικίλους σχεδιασμούς:

  • Πνευματικά. Τα συγκεκριμένα αμορτισέρ διαθέτουν λειτουργία ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος. Έτσι, παραμένουν στο ίδιο επίπεδο άσχετα από το βάρος που έχει το φορτίο. Στο σχεδιασμό τους, περιλαμβάνονται αεροσυμπιεστής, δέκτης, μονάδα ελέγχου κυκλώματος, γραμμές αέρα και ο μηχανισμός διανομής του αέρα.
  • Υδραυλικά. Μπορούν να είναι είτε με μονό, είτε με διπλό σωλήνα. Τα πρώτα χαρακτηρίζονται αρκετά φτηνά. Τα δεύτερα, έχουν τη δυνατότητα αντέχουν περισσότερο.

Όπως και τα αμορτισέρ των επιβατικών αυτοκινήτων, τα τμήματα αυτά διαφέρουν ως προς τον άξονά τοποθέτησής τους. Επίσης, μπορείτε να παραγγείλετε αμορτισέρ με ποικίλα χαρακτηριστικά, ηλεκτρονικά:

  • Οπισθοδρόμησης. Αποσβένουν σε καλό επίπεδο τους κραδασμούς και την κύλιση του φορτηγού. Δεν απορροφούν αρκετά τους κραδασμούς κατά την κίνηση του οχήματος σε περιπτώσεις όπως πάνω από γραμμές του τρένου και στις συνδέσεις πλακών από σκυρόδεμα.
  • Προοδευτικά. Τα συγκεκριμένα, απορροφάνε τους κραδασμούς κατά το πέρασμα από εμπόδια. Κατά τους ελιγμούς, επιτρέπουν την ελαφριά ολίσθηση του οχήματος.
  • Γραμμικά. Συνδυάζουν τις ιδιότητες των τμημάτων των πιο πάνω ειδών.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Κανονικά, ο κύκλος ζωής των τμημάτων αυτών ξεπερνά τα 150.000 χιλιόμετρα. Ο κύκλος ζωής τους έχει να κάνει με την κατάσταση του οδοστρώματος και το βάρος του φορτώματος του οχήματος. Η συνηθέστερες βλάβες των αμορτισέρ, οφείλονται στην αποσυμπίεση του περιβλήματός τους εξαιτίας της φυσικής φθοράς, της διάβρωσης ή της παραμόρφωσης των τσιμουχών. Οι σοβαρές μηχανικές βλάβες στο τμήμα, ενδέχεται να εμφανιστούν ως συνέπεια τροχαίου ατυχήματος.

Πώς θα εντοπίσετε τυχόν βλάβες

Τα συγκεκριμένα τμήματα κατασκευάζονται με ενιαία δομή και δεν επισκευάζονται. Κατά την αντικατάστασή τους, εγκαθίστανται σε ζεύγη ανά άξονα: ταυτόχρονα, τα οπίσθια ή τα εμπρόσθια αμορτισέρ του φορτηγού.

Απαιτείται η εγκατάσταση καινούριων τμημάτων σε περίπτωση που κατά τα χτυπήματα ακόμη και σε μικρά εμπόδια, προκαλούνται κραδασμοί. Εκτός από αυτό, ενδέχεται να παρουσιαστεί υπερστροφή του οχήματος κατά τους ελιγμούς, απότομο σήκωμα από το έδαφος ή απότομη πέδηση. Η μονάδα θα πρέπει να περάσει από διαγνωστικό έλεγχο και συντήρηση, εφόσον η απόσταση φρεναρίσματος μεγαλώσει και το όχημα συγκρατείται δύσκολα σε μια λωρίδα.

Τυχόν βλάβη των τμημάτων ενδέχεται να εντοπιστεί οπτικά μέσω της μη ομοιόμορφης φθοράς των ελαστικών και τυχόν διαρροών από το περίβλημά τους. Αν το όχημα είναι εξοπλισμένο με πνευματικά αμορτισέρ (αέρος), ενδέχεται να χαλάσουν πρόωρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα συγκεκριμένα αμορτισέρ χαρακτηρίζονται από ευαισθησία στις χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε ενδέχεται να προκαλέσουν κακή ευθυγράμμιση του φορτηγού.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Αναζητάτε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα με οικονομικές τιμές και κορυφαίας ποιότητας προϊόντα; Γίνετε πελάτης του AUTODOC! Σε εμάς, θα μπορέστε να αγοράστε αμορτισέρ για φορτηγά και άλλου είδους προϊόντα από αξιόπιστες μάρκες. Κατά τη διάρκεια των προσφορών μας, έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλτε οτιδήποτε έχετε ανάγκη ακόμα πιο φτηνά. AUTODOC – μας επιλέγουν οι άνθρωποι που εκτιμούν τόσο το χρόνο τους, όσο και τα χρήματά τους!