Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   Είδη
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πλήμνη / εξαρτήματα για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Πλήμνη / εξαρτήματα για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Πλήμνη / εξαρτήματα για φορτηγά
  • Αγοράστε Πλήμνη / εξαρτήματα φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
  • Φορτηγων Πλήμνη / εξαρτήματα πάντα σε χαμηλές τιμές
    Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κατάλογος Πλήμνη / εξαρτήματα για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Πλήμνη / εξαρτήματα για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Πλήμνη / εξαρτήματα για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα
Πλήμνη / εξαρτήματα για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας
Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Πλήμνη / εξαρτήματα μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Πλήμνη / εξαρτήματα σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Η πλήμνη του τροχού αποτελεί το βασικό τμήμα ενός περιστρεφόμενου μηχανισμού, με μια τρύπα για την εγκατάσταση σε έναν άξονα ή στον άξονα του φορτηγού. Το τμήμα αυτό ασφαλίζει τη ζάντα του τροχού και διασφαλίζει την ελεύθερη περιστροφή του. Επίσης, το συγκεκριμένο τμήμα συνδέει όλες τις μονάδες με το ημιαξόνιο, κάνει δυνατή την τοποθέτηση των δίσκων του φρένου και των ταμπούρων, καθώς και του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος τροχών.

Είδη πλήμνης τροχών

Τα συγκεκριμένα τμήματα φτιάχνονται από χυτοσίδηρο ή κράμα χάλυβα βαρέως τύπου με συστροφή και τρίψιμο, διότι οφείλουν να αντέχουν στα μεγάλα φορτία. Τα τμήματα αυτά ενδέχεται να είναι σχεδιασμένα για διαφορετικούς τροχούς:

  • Μη κατευθυνόμενοι κινητήριοι τροχοί. Εγκαθίστανται στους οπίσθιους άξονες των πισωκίνητων επαγγελματικών οχημάτων και συνδέονται σφιχτά με το ημιαξόνιο του κινητήριο άξονα μέσω μιας φλάντζας.
  • Μη κατευθυντήριοι τροχοί χωρίς κίνηση. Η χρήση τους γίνεται στους οπίσθιους άξονες των πισωκίνητων και τετρακίνητων φορτηγών.
  • Κατευθυντήριοι και κινητήριοι τροχοί. Εγκαθίστανται στους εμπρόσθιους άξονες των τετρακίνητων φορτηγών.
  • Τροχοί χωρίς κίνηση. Η χρήση τους γίνεται στους εμπρόσθιους άξονες των πισωκίνητων επαγγελματικών οχημάτων.

Η μονάδα της πλήμνης σταθεροποιείται με 2 παξιμάδια και μία ροδέλα ασφαλείας στο ένα άκρο του άξονα. Αντίθετα από τις πλήμνες των τροχών των επιβατικών αυτοκινήτων, οι οποίες είναι εγκατεστημένες σε μπαλάκια, στα φορτηγά γίνεται χρήση ρουλεμάν ώσης με κωνικούς κυλίνδρους. Αυτά τα ρουλεμάν είναι πιο μικρά και προσφέρουν πιο καλές επιδόσεις. Γεμίζονται με λιπαντικό και λαμβάνουν προστασία από καπάκια στην εξωτερική τους πλευρά και από την πλάκα στήριξης του φρένου ή τη ροδέλα ώσης, στην εσωτερική τους πλευρά.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Τα συγκεκριμένα τμήματα χαλάνε σπάνια και ενδέχεται να πρέπει να αντικατασταθούν, αν χαλάσουν τα ρουλεμάν, αν φθαρεί ο χώρος προσαρμογής του ρουλεμάν, καθώς και όταν χαλάσουν τα σπειρώματα των μπουλονιών ή των μπουζονιών. Σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που το σώμα του τμήματος ενδέχεται να παραμορφωθεί. Αυτού του είδους οι ζημιές οφείλονται σε χτύπημα σε εμπόδια με υψηλή ταχύτητα, στην τακτική υπερφόρτωση του οχήματος και στο επιθετικό στυλ οδήγησης.

Πώς θα εντοπίσετε τυχόν βλάβες

Οι βλάβες του συγκροτήματος της πλήμνης γίνονται κατανοητές από παράξενους ήχους κατά την οδήγηση, από τις δονήσεις του αμαξώματος, από τα κουνήματα ή την μείωση ταχύτητας του φορτηγού στις στροφές, από την μείωση του κρατήματός του στο δρόμο, καθώς και από την ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών. Τα χαλασμένα τμήματα θα διαθέτουν μεγάλα κενά κατά τον οπτικό έλεγχο. Για να αποτρέψετε τυχόν βλάβες των εμπρόσθιων και των οπίσθιων πλημνών των τροχών, αρκεί να κάνετε έγκαιρα το σέρβις τους: τσεκάρετε τη στεγανότητα των στοιχείων στερέωσης και των ρουλεμάν και αλλάξτε το λιπαντικό.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Επιθυμείτε να αγοράσετε οτιδήποτε έχετε ανάγκη για την επισκευή και τη συντήρηση του φορτηγού σας οικονομικά; Γίνετε πελάτης του ηλεκτρονικού καταστήματος AUTODOC. Σε εμάς, θα βρείτε όλα τα ανταλλακτικά σε οικονομικές τιμές, αλλά και τακτικές προσφορές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία χρημάτων. Διαλέξτε τα κατάλληλα ανταλλακτικά από τον κατάλογό μας και δώστε σήμερα μια ηλεκτρονική παραγγελία για να αγοράσετε πλήμνες τροχών και άλλου είδους ποιοτικά ανταλλακτικά σε οικονομικές τιμές.

loader Παρακαλώ , περιμένετε...