Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Δισκόπλακα για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Δισκόπλακα για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Δισκόπλακα για φορτηγά
  • Αγοράστε Δισκόπλακα φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Δισκόπλακα για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Δισκόπλακα για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Δισκόπλακα για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Δισκόπλακα για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Δισκόπλακα μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Δισκόπλακα σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Οι δίσκοι φρένων αποτελούν κινούμενα τμήματα του συστήματος, τα οποία βρίσκονται στην πλήμνη των τροχών. Τα συγκεκριμένα τμήματα αποσκοπούν στην επιβράδυνση της περιστροφής του τροχού και το σταμάτημα του φορτηγού.

Είδη δίσκου φρένων για φορτηγά

Με βάση το υλικό τους:

  • Από χυτοσίδηρο. Είναι φτηνά, διαθέτουν καλές ιδιότητες τριβής και έχουν ανθεκτικότητα στη φθορά. Στα μειονεκτήματά τους, περιλαμβάνονται το μεγάλο βάρος, η ευπάθεια στη διάβρωση και η τάση στρέβλωσης σε περίπτωση συχνής εντατικής πέδησης.
  • Από ανοξείδωτο ατσάλι. Έχουν ανθεκτικότητα στις πτώσεις της θερμοκρασίας, όμως διαθέτουν πιο περιορισμένες ιδιότητες τριβής συγκριτικά με τους δίσκους χυτοσίδηρου.

Με βάση το αν έχουν αεραγωγούς:

  • Ενιαίοι. Πρόκειται για μασίφ πλάκες από μέταλλο, δίχως κανάλια για την κυκλοφορία του αέρα, με αποτέλεσμα να έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα. Έχουν αρκετή ανθεκτικότητα.
  • Αεριζόμενοι. Πρόκειται για δύο πλάκες με κοιλότητες ανάμεσά τους για τη διασπορά της θερμότητας. Στα μειονεκτήματά τους, περιλαμβάνονται η πιθανότητα διείσδυσης ρύπων, γεγονός που δυσχεραίνει την ψύξη.

Με βάση το σχεδιασμό τους:

  • Διάτρητοι. Η πλάκα του τμήματος διαθέτει ομοιόμορφες, εγκάρσιες οπές που διασφαλίζουν την αποτελεσματική ψύξη, καθώς και την αφαίρεση των αερίων και των προϊόντων καύσης. Τέτοιου είδους προϊόντα έχουν μικρότερη ανθεκτικότητα και χαρακτηρίζονται από ροπή προς τις μηχανικές βλάβες.
  • Με αυλακώσεις. Τα συγκεκριμένα τμήματα διαθέτουν αυλακώσεις που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμεύσουν ως δείκτες φθοράς. Όταν εξαφανιστούν, το τμήμα απαιτείται να αλλαχτεί. Διαθέτουν ανθεκτικότητα, αλλά παρουσιάζουν ψύξη χαμηλής απόδοσης.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Το βασικό πρόβλημα των δίσκων φρένων των επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά και των φορτηγών, αποτελεί η φθορά λόγω τριβής. Ο μέσος κύκλος ζωής του τμήματος ανέρχεται στις 90.000 με 150.000 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο όσον αφορά στον εμπρόσθιο άξονα και 180.000 με 300.000, όσον αφορά στον οπίσθιο άξονα. Ο επακριβής κύκλος ζωής έχει να κάνει με το οδηγικό στυλ και τις συνθήκες λειτουργίας του φορτηγού. Η διείσδυση σκόνης και οι ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας, ενδέχεται να επιφέρουν το στράβωμα, την ανομοιόμορφη φθορά και τη μηχανική βλάβη του τμήματος.

Ενδέχεται, επίσης, να δημιουργηθούν γρατζουνιές στην επιφάνεια του τμήματος. Ειδικότερα, όταν κάποιο θραύσμα της επένδυσης τριβής ή κάποιο ξένο αντικειμένων μπει στο κενό ανάμεσα στο τακάκι και το δίσκο.

Πώς θα εντοπίστε τυχόν βλάβες

Η φθορά του συγκεκριμένου τμήματος στα επαγγελματικά οχήματα, δηλώνεται από το πάχος του. Η επιτρεπόμενη τιμή μπορεί να βρεθεί στον κατάλογο του κατασκευαστή. Αν το πάχος είναι πιο μικρό από το οριζόμενο, η περαιτέρω χρησιμοποίηση του τμήματος ενδέχεται να επιφέρει το σπάσιμό του.

Η επισκευή των συγκεκριμένων τμημάτων αυτοκινήτου, αντενδείκνυται. Επομένως, απαιτείται η αντικατάσταση των φθαρμένων δίσκων. Τα καινούρια τμήματα τοποθετούνται ανά ζεύγη και ανά άξονα. Έτσι, οι πιο πολλοί κατασκευαστές παρέχουν τόσο σετ εμπρόσθιων, όσο και σετ οπίσθιων δίσκων φρένων για φορτηγά.

Η ανάγκη για αποκατάσταση προβλημάτων, εντοπίζεται από ανάλογα σημάδια, όπως π.χ. η μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος ή το τράβηγμα του οχήματος προς τη μια πλευρά. Εκτός από αυτό, όταν φρενάρετε, θα ακούγονται και κάποιοι εξωτερικοί θόρυβοι.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Τα φορτηγά υπόκεινται συνεχώς σε υψηλή καταπόνηση, με αποτέλεσμα να είναι απαιτητή η τοποθέτηση αξιόπιστων ανταλλακτικών. Έχετε τη δυνατότητα να αγοράστε κορυφαίας ποιότητας δίσκους φρένων αξιόπιστων κατασκευαστών από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, οποιαδήποτε στιγμή. Το ειδικευμένο προσωπικό μας βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, για να απαντήσει στις απορίες σας μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικής συνομιλίας. Θα μείνετε κατάπληκτοι από τις τιμές μας, την ευρεία γκάμα προϊόντων του καταλόγου μας, τη δυνατότητα δωρεάν παράδοσης, κ.λπ.