Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Τακάκια φρένων για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Τακάκια φρένων για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Τακάκια φρένων για φορτηγά
 • Αγοράστε Τακάκια φρένων φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
  Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Τακάκια φρένων για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Τακάκια φρένων για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Τακάκια φρένων για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Τακάκια φρένων για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Τακάκια φρένων μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Τακάκια φρένων σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Τα τακάκια των δίσκων των φρένων βρίσκουν χρήση ολοένα και πιο συχνά στα φορτηγά. Τα συγκεκριμένα τμήματα διαθέτουν σταθερό συντελεστή τριβής τόσο στο ξεκίνημα, όσο και στην ολοκλήρωση της πέδησης. Έχουν υψηλό ρυθμό απόκρισης και συνεπώς, είναι ιδανικά για το σταμάτημα των βαρέων οχημάτων. Διαθέτουν επίπεδη λειτουργική επιφάνεια, η οποία έρχεται σε άμεση επαφή με το δίσκο κατά την πίεση του πεταλιού.

Είδη τακακιών δίσκων φρένων για φορτηγά

Με βάση τον άξονα:

 • Εμπρόσθια. Κατά μέσο όρο, αντέχουν 80.000 με 100.000 χιλιόμετρα λειτουργίας.
 • Οπίσθια. Αντέχουν από 70.000 μέχρι 110.000 χλμ.

Με βάση το υλικό κατασκευής:

 • Ημι-μεταλλικά. Έχουν περιεκτικότητα σε μέταλλο από 30 μέχρι 65%. Διαθέτουν τόσο αντοχή, όσο και ανθεκτικότητα. Επίσης, χαρακτηρίζονται ως αρκετά θορυβώδη, όμως έχουν αποτελεσματικότητα, ακόμη και κατά το φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης.
 • Με χαμηλό ποσοστό μετάλλου. Έχουν περιεκτικότητα σε μέταλλο γύρω στο 10-30% κατά μέσο όρο. Είναι φτηνά, αλλά είναι πιο επιρρεπή στην τριβή και τις επικαθίσεις σκόνης.

Με βάση το αν έχουν αισθητήρα φθοράς:

 • Με αισθητήρα. Δείχνουν την κρίσιμη φθορά της επίστρωσης τριβής.
 • Χωρίς αισθητήρα. Απαιτούν συνεχή οπτικό έλεγχο.
Δυσλειτουργίες και αίτια

Όπως στα τακάκια των φρένων των επιβατικών αυτοκινήτων, έτσι και αυτά των φορτηγών, η πρόωρη ή μη ομοιογενής φθορά των τμημάτων τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με τυχόν δυσλειτουργίες των δαγκανών και κυρίως, με το μπλοκάρισμα των πείρων οδηγών ή των εμβόλων τους. Το δεύτερο οφείλεται στο χάσιμο της ακεραιότητας των φουσκών προστασίας κατά της σκόνης, λόγω της έκθεσης των τμημάτων στην υγρασία και τη βρωμιά.

Αν το έμβολο κολλήσει ανοιχτό, τα τμήματα θα τρίβουν την επιφάνεια του δίσκου κατά την οδήγηση, γεγονός το οποίο ενδέχεται να επιφέρει την πρόωρη φθορά του, αλλά και την υπερθέρμανση και το κάψιμό του.

Τυχόν ζημιές στην επιφάνεια των δίσκων - ξεφλουδίσματα, ραγίσματα και ανομοιομορφίες - κρίνονται επίσης επικίνδυνες για τα τακάκια. Αρκετές είναι οι φορές που αυτές προκύπτουν εξαιτίας της υπερθέρμανσης του δίσκου, π.χ. έπειτα από ιδιαίτερα έντονη χρήση του μηχανισμού πέδησης ή σφάλματα κατά την οδήγηση σε κατηφόρα.

Πώς θα εντοπίστε τυχόν ζημιές

Τα πιο πολλά εμπρόσθια και οπίσθια φρένα στα σύγχρονα φορτηγά είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες φθοράς, οι οποίοι συνδράμουν στην παρακολούθηση της κατάστασης των συγκεκριμένων τμημάτων μέσω της αποστολής σημάτων στον οδηγό, τα οποία αφορούν στο αν απαιτείται η αλλαγή τους και έχουν τη μορφή ενός χαρακτηριστικού ήχου ή μιας αντίστοιχης ένδειξης στον πίνακα οργάνων.

Παρ’ όλη την παρουσία του αισθητήρα, συνιστάται να μετράτε το πάχος της επίστρωσης τριβής σε κάθε σέρβις. Οι μετρήσεις αυτές θα πρέπει να συνάδουν με αυτές που ορίζει ο κατασκευαστής στο τεχνικό εγχειρίδιο για το εκάστοτε μοντέλο φορτηγού.

Σημάδια που υποδεικνύουν την ανάγκη για μη προγραμματισμένο διαγνωστικό έλεγχο των τμημάτων, ενδέχεται να είναι τα εξής:

 • οσμή καμένου μέσα στην καμπίνα όταν φρενάρετε.
 • απόκλιση από την ευθεία πορεία.
 • μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος.
 • τράβηγμα προς τα πλάγια κατά την απελευθέρωση του πεταλιού του φρένου.
AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Γίνετε πελάτης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, για να αγοράσετε ανταλλακτικά ταχύτατα και φτηνά. Χάρη στην τεράστια ποικιλία των προϊόντων μας, σας εγγυόμαστε ότι θα βρείτε και θα αγοράστε τακάκια φρένων για φορτηγά κάθε μάρκας και μοντέλου. Το ειδικευμένο προσωπικό μας, θα απαντήσει άμεσα σε όλα σας τα ερωτήματα και θα προετοιμάσει τα ανταλλακτικά προς αποστολή. Επίσης, οι οικονομικές μας τιμές θα είναι ένα ευχάριστο μπόνους στην κορυφαίας ποιότητας εξυπηρέτηση που θα λάβετε.