Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Ταμπούρο για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Ταμπούρο για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Ταμπούρο για φορτηγά
  • Αγοράστε Ταμπούρο φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Ταμπούρο για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Ταμπούρο για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Ταμπούρο για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Ταμπούρο για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Ταμπούρο μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Ταμπούρο σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Τα ταμπούρα φρένων του φορτηγού αποτελούν κοίλους μεταλλικούς κυλίνδρους, στην επιφάνεια των οποίων πιέζονται οι σιαγώνες των φρένων. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται η ταχύτητα και σταματά το όχημα. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι στενά συνδεδεμένο με την πλήμνη του τροχού και περιστρέφεται μαζί της. Τα τμήματα αυτά έχουν ανθεκτικότητα, αποδοτικότητα και απλό σχεδιασμό.

Είδη ταμπούρων φρένων για φορτηγά

Με βάση τον άξονα:

  • οπίσθια.
  • εμπρόσθια.
  • γενικής χρήσης.

Τα οπίσθια και εμπρόσθια ταμπούρα φρένων για φορτηγά διαφέρουν ως προς τις διαστάσεις και το βάρος τους. Συνήθως, τα πιο ευρεία τμήματα τοποθετούνται στο οπίσθιο μέρος, ενώ τα πιο στενά τμήματα, στο εμπρόσθιο. Αρκετά φορτηγά με δυο άξονες έχουν εγκατεστημένα εμπρόσθια και οπίσθια τμήματα με τις ίδιες παραμέτρους.

Με βάση το σχεδιασμό τους:

  • Σύνθετα. Αυτό το είδος διαθέτει δυο τμήματα: έναν κύλινδρο και μια φλάντζα. Εκτιμάται ότι έχουν τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.
  • Ενιαία. Αποτελούν σχετικά φθηνά τμήματα.

Με βάση το υλικό κατασκευής τους:

  • Αλουμίνιου. Έχουν ελαφρύ βάρος, διαχέουν καλά τη θερμότητα και κρυώνουν γρήγορα. Έχουν ιδιαίτερη αντοχή στη διάβρωση, όμορφη εμφάνιση και είναι σχετικά οικονομικά. Ενδέχεται να υποστούν παραμόρφωση, αν υπερθερμανθούν.
  • Χυτοσίδηρου. Έχουν ανθεκτικότητα και δεν παραμορφώνονται στις υψηλές τιμές της θερμοκρασίας. Απαιτούν αρκετό χρόνο για να κρυώσουν και παρουσιάζουν διάβρωση σε περιβάλλοντα υψηλής υγρασίας.

Τα συγκεκριμένα τμήματα διαφοροποιούνται και ως προς τη διάμετρό τους. Αντίθετα με τα ταμπούρα φρένων των επιβατικών αυτοκινήτων, των οποίων η διάμετρος είναι γύρω στα 200 χιλιοστά, αυτή η παράμετρος στα τμήματα για φορτηγά ενδέχεται να φτάνει ή και να υπερβαίνει τα 450 χιλιοστά.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Τα τμήματα αυτά φτιάχνονται από ανθεκτικά υλικά. Όμως, εξαιτίας των μηχανικών και θερμοκρασιακών φορτίων, φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Συνήθως, ο κύκλος ζωής τους ανέρχεται στα 100.000 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Βασικά μειονεκτήματά τους αποτελούν η αύξηση της εσωτερικής διαμέτρου τους, όπως και η εμφάνιση χτυπημάτων, ξεφλουδισμάτων, ρωγμών και σκουριάς. Σε περίπτωση τέτοιου είδους ζημιών, τα τμήματα δεν επισκευάζονται, αλλά απαιτείται να αντικατασταθούν.

Πώς θα εντοπίσετε τυχόν ζημιές

Η λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων είναι άμεσα καθοριστική για την ασφάλεια του οχήματος. Συνεπώς, δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε την τακτική συντήρηση της μονάδας. Σε κάθε συντήρηση, θα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης των τμημάτων μέσω των οπών ελέγχου που υπάρχουν στο εξωτερικό τους περίβλημα. Επίσης, αν το όχημα φρενάρει με πιο αργό ρυθμό από τον κανονικό στα απότομα φρεναρίσματα, θα πρέπει να κάνετε διαγνωστικό έλεγχο. Αν τα συγκεκριμένα τμήματα πάθουν κάποια ζημιά, θα το καταλάβετε από τους κραδασμούς στο τιμόνι και τη δυσκολία να κάνετε όπισθεν.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Επιθυμείτε να αγοράστε ταμπούρα φρένων και άλλου είδους ανταλλακτικά για φορτηγά, με κέρδος; Καλώς ήλθατε στο AUTODOC. Στον κατάλογό μας, θα βρείτε μια εκτενή ποικιλία από προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε οικονομικές τιμές. Για τα πιο πολλά από αυτά, υπάρχουν ενεργές εκπτώσεις που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήστε πιο πολλά χρήματα. Πείτε αντίο στις περιττές δαπάνες – κάντε την ηλεκτρονική σας παραγγελία στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα αμέσως τώρα.