Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Φίλτρο αέρα για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Φίλτρο αέρα για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Φίλτρο αέρα για φορτηγά
  • Αγοράστε Φίλτρο αέρα φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Φίλτρο αέρα για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Φίλτρο αέρα για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Φίλτρο αέρα για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Φίλτρο αέρα για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Φίλτρο αέρα μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Φίλτρο αέρα σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Το φίλτρο αέρα του κινητήρα αποτελεί ένα τμήμα του συστήματος εισαγωγής του κινητήρα, το οποίο παρέχει προστασία στον κινητήρα του φορτηγού από τη βρωμιά, επιμηκύνοντας με τον τρόπο αυτό τον κύκλο ζωής του. Το συγκεκριμένο τμήμα συλλέγει τα ξένα σωματίδια, εμποδίζοντάς τα να διεισδύσουν στον κινητήρα μέσω του αέρα.

Είδη φίλτρων αέρα κινητήρα για φορτηγά

Οι κατάλογοι των κατασκευαστών περιλαμβάνουν δυο είδη τμημάτων:

  • Βασικά. Εγκαθίστανται εντός του κουτιού του φίλτρου αέρα. Τα πλέον δημοφιλή φίλτρα, είναι τα κυλινδρικά προϊόντα με πλαίσιο. Το λειτουργικό τμήμα τους, συνήθως, είναι φτιαγμένο από ειδικό χαρτί συγκράτησης της σκόνης και της υγρασίας. Τα τμήματα αυτά είναι συχνά εφοδιασμένα με τσιμούχες για τη βελτιστοποίηση της στεγανότητάς τους.
  • Πρόσθετα (προ-φίλτρα). Εγκαθίστανται μεμονωμένα, πριν από το βασικό τμήμα. Χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις που το όχημα λειτουργεί συχνά σε εκτός δρόμου συνθήκες. Ενδέχεται να έχουν κυλινδρικό σχήμα ή σχήμα πάνελ. Τα δεύτερα έχουν μικρότερο μέγεθος και είναι οικονομικότερα.

Αντίθετα από τα φίλτρα για τα επιβατικά αυτοκίνητα, αυτά των φορτηγών διαθέτουν μεγαλύτερες διαστάσεις και, συνεπώς, μεγαλύτερη περιοχή φιλτραρίσματος, γεγονός που εξαρτάται από τον κυβισμό του κινητήρα. Όσο πιο υψηλή είναι η συγκεκριμένη τιμή, τόσο πιο μεγάλες είναι και οι διαστάσεις του φίλτρου. Εκτός από αυτό, τα συγκεκριμένα τμήματα μπορεί να διαθέτουν διαφόρων μεγεθών σπειρώματα, ικανότητα φιλτραρίσματος, κ.ο.κ.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Εξαιτίας της συγκράτησης της σκόνης, τα συγκεκριμένα προϊόντα φράζουν σταδιακά και χάνουν την διαπερατότητά τους από τον αέρα. Συνήθως, τα τμήματα αυτά αντικαθίστανται μετά από 10,000 με 15,000 χιλιόμετρα, κατά μέσο όρο. Ενδέχεται, ωστόσο, να χαλάσουν πρόωρα, εφόσον το όχημα οδηγείται διαρκώς στην άμμο ή σε χωματόδρομο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κύκλος ζωής τους ενδέχεται να περιοριστεί στα 5.000 χιλιόμετρα, κατά μέσο όρο.

Ορισμένες φορές, χρειάζεται η τοποθέτηση ενός καινούριου τμήματος εξαιτίας μηχανικών βλαβών του μέσου φιλτραρίσματος ή του περιβλήματός τους, γεγονός το οποίο ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση ατυχήματος, αν λάδι ή νερό διεισδύσει στο εσωτερικό τους ή σε περίπτωση εσφαλμένης τοποθέτησης.

Πώς εντοπίζονται οι δυσλειτουργίες

Οι βασικές ενδείξεις για ανάγκη αλλαγής του φίλτρου αέρα για φορτηγά, περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου, την μείωση της ισχύος του κινητήρα και τυχόν θορύβους κατά τη λειτουργία του. Αν υπάρχουν δυσλειτουργίες του τμήματος, θα βρεθούν κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου σέρβις. Το φίλτρο βγαίνει από το κουτί του και ελέγχεται το αν έχει φράξει ή έχει κάποια ζημιά. Αν το φίλτρο είναι φραγμένο ή χαλασμένο, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε ένα καινούριο τμήμα, μιας και στην αντίθετη περίπτωση, υφίσταται κίνδυνος να επέλθει κάποια βλάβη στον κινητήρα. Το κόστος επισκευής του κινητήρα είναι πολύ υψηλότερο από το κόστος αγοράς ενός καινούριου φίλτρου.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε φίλτρα αέρα, αντλίες νερού, δίσκους φρένων και άλλα ανταλλακτικά φορτηγών, με λίγα μόνο «κλικ». Το ειδικευμένο προσωπικό της ομάδας υποστήριξής μας, με χαρά θα σας παράσχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες όσον αφορά στα προϊόντα, θα σας πληροφορήσει για τις ισχύουσες προσφορές και θα συνδράμει στο να πραγματοποιήστε την αγορά σας, ηλεκτρονικά. Προτιμήστε το AUTODOC: η συντήρηση των φορτηγών με τη βοήθειά μας είναι πάντα απλή και επικερδής.