Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Μίζα / εξαρτήματα για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Μίζα / εξαρτήματα για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Μίζα / εξαρτήματα για φορτηγά
  • Αγοράστε Μίζα / εξαρτήματα φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Μίζα / εξαρτήματα για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Μίζα / εξαρτήματα για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Μίζα / εξαρτήματα για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Μίζα / εξαρτήματα για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Μίζα / εξαρτήματα μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Μίζα / εξαρτήματα σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Η μίζα διασφαλίζει την περιστροφή του στροφαλοφόρου άξονα, επιτρέποντας να πάρει μπρος ο κινητήρας του φορτηγού. Αποτελεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο τροφοδοτείται από την μπαταρία. Ο σχεδιασμός του τμήματος διαθέτει το περίβλημα, το στροφέα, τη βάση για τα καρβουνάκια, τον ηλεκτρομαγνητικό διακόπτη και τον ενεργοποιητή.

Είδη μίζας για φορτηγά

Με βάση το σχεδιασμό:

  • Χωρίς μειωτήρα. Οι ενεργοποιητές των συγκεκριμένων μιζών, συνδέονται κατευθείαν με τον άξονα του στροφέα, κάτι που διασφαλίζει τη γρήγορη εκκίνηση του κινητήρα. Τα συγκεκριμένα τμήματα έχουν αξιοπιστία και ανθεκτικότητα στα υψηλά φορτία. Τα τμήματα αυτά διαθέτουν απλό σχεδιασμό που απλουστεύει αρκετά την επισκευή και την αντικατάστασή τους. Στα μειονεκτήματά τους, περιλαμβάνονται οι εντυπωσιακού μεγέθους διαστάσεις και το μεγάλο βάρος τους, το υψηλό κόστος και η χαμηλή απόδοσή τους όταν η μπαταρία δεν είναι πλήρως φορτισμένη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  • Με μειωτήρα. Διαθέτουν έναν ενσωματωμένο ελκτικό μετατροπέα περιστροφής, ο οποίος είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον ενεργοποιητή και το στροφέα και συνδράμει στην αύξηση της απόδοσης του τμήματος, καταναλώνοντας πιο λίγη ενέργεια. Τα συγκεκριμένα τμήματα έχουν μικρό μέγεθος και βάρος και είναι αρκετά φτηνά. Το βασικό τους μειονέκτημα είναι η χαμηλή ισχύς τους.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει συγκεκριμένο κύκλο ζωής και απαιτείται η ολοκληρωτική αντικατάστασή του σε περίπτωση βλαβών όπως η φθορά στα καρβουνάκια και τις πλάκες επαφής στο ηλεκτρόδιο του συλλέκτη, το κόψιμο των καλωδίων ή το βραχυκύκλωμα του εσωτερικού πηνίου. Τα παραπάνω ενδέχεται να προκληθούν από την παραβίαση των όρων λειτουργίας του τμήματος ή από κάποιο βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος.

Όπως και η μίζα των επιβατικών αυτοκινήτων, έτσι και αυτή των φορτηγών δεν μπορεί να λειτουργήσει αν υπάρχει μηχανική βλάβη στα τμήματά της. Στης βλάβες αυτές, περιλαμβάνονται η τριβή των ρουλεμάν, η παραμόρφωση των δοντιών του πηνίου και η ζημιές στο συμπλέκτη του. Στο σύνολό τους, αποτελούν αποτέλεσμα φυσιολογικής φθοράς, τροχαίων ατυχημάτων ή επισκευής από κάποιον μη ειδικό. Επίσης, οι επαφές ενδέχεται να υποστούν οξείδωση λόγω της επίδρασης της υγρασίας και ο οπλισμός του σωληνοειδούς ρελέ και ο ενεργοποιητής ενδέχεται να μπλοκάρουν. Τέτοιου είδους βλάβες αποκαθίστανται, συνήθως, με την αντικατάσταση μόνον των χαλασμένων στοιχείων.

Πώς θα εντοπίσετε τυχόν βλάβες

Τυχόν βλάβη του συγκεκριμένου τμήματος δηλώνεται από έναν ήχο «κλικ», κατά την εκκίνηση του κινητήρα. Εκτός από αυτό, η μίζα ενδέχεται να μην αρχίσει να γυρίζει ή να μην σταματά να γυρίζει. Αυτά τα σημάδια σχετίζονται με ζημιές στο διακόπτη ανάφλεξης και με ανεπαρκή φόρτιση ή ζημιά της μπαταρίας. Η βλάβες της μίζας εντοπίζονται με το λύσιμο και τον έλεγχό της. Η κατάσταση των ηλεκτρικών τμημάτων της, θα πρέπει να ελεγχθεί με τη χρήση αμπερομέτρου και βολτόμετρου. Ο διαγνωστικός αυτός έλεγχος απαιτείται να γίνει σε κάποιο συνεργείο.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε μια μίζα και άλλου είδους ανταλλακτικά για το φορτηγό σας σε φτηνή τιμή, από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Το έμπειρο ειδικευμένο προσωπικό της ομάδας υποστήριξής μας, βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα για να σας συμβουλεύσει ηλεκτρονικά σχετικά με οποιαδήποτε ερώτησή σας που αφορά στα προϊόντα μας. Διαθέτουμε οικονομικές τιμές, κάνουμε συχνές προσφορές, επεξεργαζόμαστε γρήγορα τις παραγγελίες σας και κάνουμε άμεση παράδοση.