Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Προβολείς για φορτηγά

Επιλέξτε το επαγγελματικό σας όχημα
Για να βρείτε Προβολείς για φορτηγά και άλλα επαγγελματικά οχήματα και να διασφαλίσετε την πλήρη συμβατότητά τους, παρακαλούμε επιλέξτε το μοντέλο πιο κάτω.
1
2
3
Πρόσθετες πληροφορίες
Παραγγείλτε οικονομικά Προβολείς για φορτηγά
  • Αγοράστε Προβολείς φορτηγών φθηνά, με δικαίωμα επιστροφής εντός 200 ημερών
    Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Κατάλογος Προβολείς για φορτηγά – επιλέξτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα AUTODOC

Προβολείς για ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες φορτηγών

Υψηλής ποιότητας Προβολείς για επαγγελματικά οχήματα: ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ μάρκες

Περισσότερα

Προβολείς για φορτηγά: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Προβολείς μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε Προβολείς σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο φορτηγό ή το επαγγελματικό σας όχημα.

Ο προβολέας αποσκοπεί στο φωτισμό του δρόμου μπροστά από το όχημα και τη μετάδοση προειδοποιητικών σημάτων στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Το συγκεκριμένο τμήμα ονομάζεται, επίσης, και μονάδα προβολέα, καθώς αρκετές φορές συνδυάζει τα φώτα της μικρής και της μεγάλης σκάλας, τα φώτα επισήμανσης, τα φλας και τα φώτα ημέρας. Οι προβολείς τοποθετούνται και στις δυο πλευρές των φορτηγών.

Είδη προβολέων για φορτηγά

Με βάση το είδος του λαμπτήρα:

  • Βολφραμίου. Δεν χρειάζονται μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και είναι φτηνοί. Η απόδοση φωτισμού τους χαρακτηρίζεται μάλλον χαμηλή και ο κύκλος ζωής τους δεν είναι μεγάλος, μέχρι και 1.000 ώρες κατά μέσο όρο.
  • Αλογόνου. Αποτελούν την πλέον δημοφιλή εναλλακτική. Έχουν μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι αυτοί του βολφραμίου και πιο μακρά διάρκεια, γύρω στις 1.500 ώρες.
  • Εκκένωση αερίου (xenon). Χάρη στη θέρμανση του αερίου xenon παράγεται φως ισχυρής ακτινοβολίας. Ο μέσος κύκλος ζωής τους ανέρχεται στις 2.000 με 3.000 ώρες. Καθώς η εξωτερική μεριά των συγκεκριμένων προϊόντων δεν θερμαίνεται, έχουν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν σε πλαστικούς ανακλαστήρες. Το μειονέκτημά τους είναι ότι τα συγκεκριμένα τμήματα αυτοκινήτου, έχουν ακριβό κόστος.
  • LED. Είναι μικροί, με ανθεκτικότητα στις ζημιές και οικονομικοί. Διασφαλίζουν το βέλτιστο φωτισμό. Ο κύκλος ζωής τους ανέρχεται στις 3.000 ώρες και παραπάνω. Οι λαμπτήρες LED έχουν μικρότερη ισχύ από ό,τι οι λαμπτήρες xenon HID, ενώ το μειονέκτημά τους είναι η υψηλή τους τιμή.

Με βάση το σχήμα του ανακλαστήρα τους:

  • Παραβολικοί. Στα συγκεκριμένα προϊόντα, όσο πιο μεγάλος είναι ο ανακλαστήρας, τόσο πιο δυνατό είναι και το εξερχόμενο φώς.
  • Σύνθετου σχήματος (διαχωρισμένοι σε διάφορες ενότητες). Κάθε ένας τους αντανακλά το φως με συγκεκριμένο τρόπο, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό πιο ομοιόμορφο φωτισμό.
  • Ελλειπτικοί. Χρησιμεύουν στα φώτα τύπου προβολέα. Τα συγκεκριμένα τμήματα διαθέτουν μικρό μέγεθος, ωστόσο προωθούν σημαντικά τον έντονο φωτισμό.

Δυσλειτουργίες και αίτια

Τυχόν βλάβη των φακών των προβολέων τόσο στα επιβατικά αυτοκίνητα, όσο και στα φορτηγά, συνήθως, οφείλεται σε μηχανική βλάβη και υπερθέρμανση. Όταν τοποθετείτε εξαιρετικά ισχυρούς λαμπτήρες, ενδέχεται να λιώσουν, ενώ σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος – να ραγίσει το κρύσταλλό τους. Επίσης, το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να χαλάσει λόγω λανθασμένης εγκατάστασης και μη ακολούθησης των κανόνων λειτουργίας του.

Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως μπορεί να καούν λόγω βραχυκυκλώματος, ενώ η υγρασία ενδέχεται να επιφέρει την οξείδωση των επαφών και ενδεχομένως, το κόψιμο τυχόν φθαρμένων καλωδίων. Σε αρκετές περιπτώσεις, δεν είναι αναγκαία η αλλαγή ολόκληρου του συγκροτήματος των τμημάτων, αλλά είναι αρκετή η τοποθέτηση ενός καινούριου τμήματος στη θέση του χαλασμένου, με μοναδική εξαίρεση τους προβολείς LED, οι οποίοι είναι σφραγισμένοι.

Πώς θα εντοπίστε τις βλάβες του προβολέα του φορτηγού

Αν υπάρχει προβληματικό τμήμα θα φανεί από το χαμηλό φωτισμό ή την απουσία του. Εκτός από αυτό, η δέσμη του φωτός ενδέχεται να μετατοπιστεί ή τα φώτα να αναβοσβήνουν όταν τα ανάβετε.

Το τμήμα θα πρέπει να αντικατασταθεί σε περίπτωση που ο οπτικός έλεγχος δείξει τυχόν ρωγμές και ξεφλουδίσματα στο κάτοπτρο ή σημάδια λιωσίματος. Τυχόν βλάβη μπορεί να γίνει οπτικά εμφανής, αφού αφαιρεθεί το τμήμα,.

Όταν κάνετε συντήρηση, ο διαγνωστικός έλεγχος της ηλεκτρικής καλωδίωσης μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Παραδείγματος χάρη, οι επαγγελματίες συχνά μετράνε την αντίσταση, την τάση και την ένταση του κυκλώματος.

AUTODOC: βολικές ηλεκτρονικές αγορές

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορεί κανείς να αγοράσει προβολείς για φορτηγά σε προσφορά. Χάρη στη φιλική προς το χρήστη ιστοσελίδα και το βολικό σύστημα πλοήγησής μας, οι ηλεκτρονικές αγορές είναι θέμα λίγων λεπτών. Παρέχουμε στους πελάτες μας, μόνον προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε οικονομική τιμή.